Все о здоровье

Дитячий масаж. Що таке дитячий масаж?

Дитячий масаж

Батьки часто балують своїх малюків масажем. Він розслабляє і стимулює дитини. У техніці дитячого масажу найважливіше те, що його повинен виконувати дуже близька людина. Тобто, ті люди, які щодня знаходяться поруч.

Головне встановити контакт, слухати і стежити за дитиною. Якщо йому не подобається або вже не хоче, щоб його масажували, то обов’язково треба припинити. Для того що б ви змогли самі робити масаж своїй дитині без шкоди для здоров’я вам варто пройти курси дитячого масажу.

Що таке дитячий масаж?

Перш ніж робити масаж, слід запитати у дитини, хоче він чи ні. Найважливіше в цьому — це повага його бажань.

Якщо дитині не сподобається, що його масажують на голові тіло, то спробуйте кілька разів провести його поверх одягу.

Масаж чаду краще робити, коли батьки готові і розслаблені. Якщо є напруга, невпевненість в собі, малюк обов’язково це відчує. Повинно бути спокій.

Для масажу найкраще підходять натуральні масла або оливкова. Щось без запаху, повністю органічне. Попередньо зробіть пробу на алергію на невеликій ділянці шкіри. На протязі декількох годин переконайтеся, що шкіра не почервоніла. Якщо все добре, то сміливо використовуйте засіб.

Переваги дитячого масажу

У дітей дуже велика потреба в дотику, контакті і масаж, в цьому випадку, може її відмінно заповнити.

Дитина, який спокійний і не піддається стресам, розвивається набагато краще. Масаж допомагає регулювати сон, імунна система стає сильнішою і діти рідко хворіють.

Також через масування дитина пізнає своє тіло і розвиває свої функції. Ще він позитивно впливає на травлення і стимулює ендокринну систему, може полегшувати коліки.

Коли добре робити масаж?

Тут все індивідуально. Деяким дітям сподобається вранці, іншим ввечері. Мами повинні відчути своє чадо. Головне, робити це регулярно.

Відноситься до масажу слід, як до чогось особливого. У цей час відбувається єднання. Не треба забувати, комфорт дитини повинен бути в пріоритеті. Якщо він завреднічал, значить надійшов сигнал закінчувати цю дію.

Інструкція:

  • Підготуйте дитину. Не забувайте дивитися в очі. Візьміться за ніжку дитини і перемістіть руки від стегна до щиколотки. Дотик має бути твердим, щоб дитина відчувала себе впевнено. Потім обхопіть стегно руками і поверніть його вниз до щиколотки.
  • Перейти до стопи — від п’яти великий палець підняти вгору. Потім пальці — робіть рух, як ніби знімаєте кільця! Зверніть увагу — не завжди дітям подобається ця поза. Так що можете пропустити цей момент. Потім візьміться за область під п’ятою великим пальцем і проведіть вказівним пальцем вниз.

Дитячий масаж обличчя

По-перше: ми не використовуємо тут ні масло, ні оливкова. Почніть з масування чола, помістивши руки посередині і направивши їх назовні. Потім почніть масажувати надбрівні дуги пальцями.
Ще одна вправа — надто безкраї простори губами! Ми будемо масажувати їх так само, як і надбрівні дна.

Дитячий масаж живота

Спробуйте почати робити кола рукою за годинниковою стрілкою. Після кількох повторень натисніть долонею на місце під пупком і уявіть, що робите півколо — притискаючи сторону руки, при русі вниз ви поступово піднімаєте руку.

Повторіть те ж саме, піднявши ніжки дитини під кутом 90 градусів.

Дитячий масаж спини

Покладіть дитину на животик. Візьміть масло, розітріть його руками і покладіть руки на спину малюка. Почніть опускати їх. Він не повинен бути занадто ніжним — ваш малюк повинен це відчувати. Однією рукою тримайте дитину за попку, а інший опускайте вниз. Знову ж — твердо.

Потім саме час для кіл по хребту — робимо їх вказівними пальцями по обидва боки від хребта.

Масаж рук і кистей малюка

Розкрити руку дитини під пахвою — легенько стиснути великим пальцем, помасажувати. Повторіть це кілька разів. Потім візьміться за руку і витягніть її вниз — точно так само, як ноги! Потім візьміться за руку і круговими рухами опустіть руки вниз.

Потім візьміться за кожен палець і уявіть, що хочете зняти з них кільця.