Поради

Чекап організму: комплексна перевірка для тих, хто хоче бути здоровим

Дбайливе ставлення до власного здоров’я — це запорука довгого та щасливого життя. Турбота про себе починається в першу чергу з комплексної  перевірки організму, яку спеціалісти львівської клініки «Medspace»рекомендують робити кожні 2 роки. Ознайомитися з рекомендаціями та записатися на комплексний чекап можна за посиланням https://medspace.lviv.ua/ .

Що входить до комплексу перевірки організму?

Сьогодні чи не в кожній клініці надаються послуги з комплексної перевірки здоров’я. Якщо людина не має особливих симптомів і хронічних захворювань, вона може пройти профілактичний огляд. Зазвичай, вони мають фіксовану вартість і включають: 

  • Клінічний аналіз крові (дозволяє вчасно виявити запальні процеси в організмі, оцінити рівень кровотворення та попередити приховані інфекції).
  • Загальний аналіз сечі (запобігає захворюванням нирок та сечовивідних шляхів).
  • Аналіз на електроліти в крові (дає загальну картину роботи нирок, дозволяє оцінити рівень метаболізму та водно-сольовий баланс). Буде корисним у коригуванні дієти.
  • Оцінка рівня печінкових ферментів (дозволяє вчасно запобігати хворобам печінки та проаналізувати загальний стан роботи).
  • Аналіз рівня білірубіну в крові (стан роботи жовчовивідних шляхів).
  • Рівень холестерину та тригліцеридів (допомога у виявленні ризику виникнення атеросклерозу).
  • Аналіз на тиреотропний гормон (ТТГ) (діагностика функції щитоподібної залози).
  • УЗД внутрішніх органів (виявить можливі новоутворення та порушення у дихальній системі, органах черевної порожнини та малого таза).
  • Для чоловіків — тест на рівень простатичного специфічного гормону (покаже ризик розвитку раку передміхурової залози).
  • Для жінок — тести на онкомаркери раку яєчників та грудей, ПАП-тест, гінекологічний мазок.

Якщо людина має хронічні захворювання або схильність до спадкових хвороб, вона може пройти спеціалізований чекап: гінекологічний, хірургічний, офтальмологічний та ін. 

Що не слід робити, якщо ви плануєте зробити чекап? 

Всі знають вираз: “Що занадто, то не здорово”. У випадку з комплексною перевіркою організму це працює так само. 

  • Лікарі не рекомендують обирати пакети досліджень на власний розсуд. Перевіряти організм на рівень гормонів та наявність онкомаркерів важливо, але спершу слід проконсультуватися зі спеціалістом. Так ви збережете і гроші, і час.
  • Перевіряти організм частіше одного разу на рік немає сенсу, якщо ви не хворієте на цукровий діабет, не маєте хронічних хвороб або спадкової схильності до захворювань. Якщо ж у вас є підозра щодо якихось проблем, спершу зверніться до сімейного лікаря чи терапевта. Спеціаліст оцінить симптоми, підбере необхідне дослідження і пояснить його результати. 
  • Звичайно, перед дослідженням слід уникати стресу, вживання алкоголю і фізичних навантажень. День перед дослідженням повинен пройти спокійно і без шкідливого впливу, аби результати перевірки показали результат без похибок. Якщо ви відчуваєте недомагання чи захворіли, чекап краще перенести. 

Які програми чекапів можна пройти у клініці Medspace? 

Комплексні дослідження здоров’я, які пропонує клініка, були розроблені кваліфікованими медичними спеціалістами. Пакети чекапів у Medspace передбачають можливі ризики та зміни в організмі й покращують процес їх корекції. 

  1. Загальний чекап.
    Він дає змогу перевірити всі органи та системи організму і визначає проблемні моменти, що можуть виникнути у майбутньому. 
  2. Персоналізований чекап.
    Варіант для тих, хто має особливі запити. Дана програма підлаштована під запити чоловіків і жінок й враховує їхній вік та особливості. 

Підібрати програму чекапу у клініці вам допоможуть адміністратор чи ваш лікар. 

Вчасний чекап організму — це найкращий спосіб зберегти здоров’я і не витрачати час на зайві походи по лікарях. Потурбуйтесь про себе вчасно!