Поради

Вибираємо диван – на що звернути увагу

Кожна людина рано чи пізно постає перед питанням вибору м’якого дивану. Найчастіше вони підбираються не на один рік, і тому всім хочеться придбати не лише якісний, а й зручний виріб. Для цього необхідно приділити увагу певним деталям при покупці.

Форма дивану

Спочатку покупцю варто визначитися, якої форми диван потрібен і яка модель добре виглядатиме в кімнаті. На сьогоднішній день вибір м’яких диванів досить великий, тому однозначно вдасться знайти найкращий варіант. А якщо з вибором постає якась проблема, то фахівці магазину Kram-UA з радістю вам допоможуть в цьому. В асортименті магазину представлені ряд моделей, що відрізняються різними характеристиками та функціоналом. Також є можливість придбати як вже готовий диван, так і оформити індивідуальне виконання під замовлення. Детальніше за https://kram-ua.com.ua/myagki-mebli/dyvany/.

64aaf25d17f52.webp

Прямий диван

Нерідко у квартирах знайомих можна зустріти прямий диван. Такі меблі є дуже зручними. Окрім того, встановити цей виріб можна як під стіною, так і в центрі кімнати.

Кутовий диван

Якщо потрібно збільшити простір у кімнаті, краще віддати перевагу кутовому дивану. Ці моделі представлені у варіантах з лівостороннім та правостороннім кутом. Також є варіант із взаємозамінним кутом – у цій моделі є можливість змінювати кут дивану.

Модульні дивани

Універсальними меблями вважається модульні дивани. Такий диван у своїй конструкції має окремі частини із різною формою. За бажанням їх можна комбінувати на власний розсуд або навіть використовувати як крісло або пуфик.

Острівний диван

Сучасною моделлю вважається острівний диван. У більшості випадків такі м’які меблі встановлюють в офісах, великих вітальнях, кіно чи кафе. Вони найбільше підходять для використання у ролі зони відпочинку, а не для сну.

Критерії зручності

Зручність сидіння

Під час вибору дивану потрібно звернути увагу на зручність сидіння на ньому. Важливо, щоб спинка була м’якшою, ніж нижня його частина. Варто розуміти, що на сильно м’якій основі дивану досить незручно сидіти. У результаті вашому тілу буде складно розслабитися, тому воно завжди перебуватиме у напрузі.

Якість оббивки

Варто наголосити ще й на якості оббивного матеріалу. Необхідно, щоб у ролі оббивки застосовувалися міцні та важкі матеріали. Вони повинні бути зносостійкими та щільними.

Вибір кольору

Що стосується кольору – бажано при його виборі віддавати перевагу не надто яскравій палітрі. Через деякий час яскравий диван може набриднути. Крім цього, слід визначитися, з якою оббивкою потрібний диван, з малюнком чи без нього. У кімнату з маленькою площею варто вибирати м’які однотонні меблі. А ось для більш просторих приміщень цілком прийнятні моделі диванів із малюнком.

Інші важливі критерії вибору

Каркас меблів

Також потрібно поцікавитися у продавця про каркас меблів. Краще зупиняти вибір на металевому чи дерев’яному каркасі – вони більш надійні у використанні.

Тип наповнювача

Що стосується наповнювача, то в якості цього матеріалу часто виступає поролон, пінополіуретан, латекс або пружинні блоки. У кожного з них є свої плюси та мінуси. Цей критерій потрібно вибирати, виходячи з особливостей фігури та ваги людини, а також її особистих уподобань.

Загалом, вибір м’якого дивану є важливим кроком при облаштуванні комфортного простору. Варто ретельно вивчити всі розділи, звернути увагу на рекомендації та критерії, щоб знайти ідеальний варіант, який задовольнить ваші потреби у комфорті і естетиці. Пам’ятайте, що фахівці магазину Kram-UA завжди готові допомогти вам у цьому процесі і забезпечити якісний та зручний диван для вашого будинку.