ЗДОРОВ'Я

6 правил для довгого та здорового життя

Здоровий спосіб життя для сучасних людей стає одним із основних орієнтирів. Кожна людина хоче добре виглядати, бути здоровими та прожити довге повноцінне життя. Інформацію про те, яких правил необхідно дотримуватися тим, хто бажає бути здоровим, можна дізнатися з медичних новин, на консультації лікаря або з літератури. Головні правила ведення здорового способу життя прості, і в цьому їхня перевага. Якщо ви хочете зберегти своє здоров’я і готові до деяких зусиль, досягти результату буде не так вже й складно.
1. Необхідно намагатися зберегти стійкість своєї нервової системи та навчитися формувати позитивні емоції. Людина у світі живе за умов надлишкового потоку інформації та нервових стресів. Щоб зміцнити здоров’я та зберегти його, потрібно вміти ігнорувати негативні думки або трансформувати їх у позитивні емоції.

Ефективними якостями для збереження здоров’я є доброта, чесність, почуття гумору, чуйність до оточуючих та висока майстерність у своїй роботі.

Сформувати такий щасливий характер допоможуть дотримання режиму праці та відпочинку, повноцінне спілкування, заняття спортом, прослуховування музики, читання книг та відпочинок на природі.

2. Необхідно зміцнювати та вдосконалювати серцево-судинну систему. У цьому вам допоможуть досягти успіху: інтенсивна ходьба, плавання, біг, велосипед, лижі. Ці фізичні вправи удосконалюють серцево-судинну систему за умови регулярних занять. Це позитивно вплине на дихальну, нервову та інші системи організму.

3. Очищайте організм від шлаків та підтримуйте нормальну вагу. Забрудненість органів та перевищення ваги ведуть до дисгармонії у роботі всього організму. І в результаті призводять до різних хвороб та раннього старіння.

Щоб позбутися зайвої ваги, необхідно обмежити харчування по калорійності, вживати більше овочів та фруктів, а також скоротити вживання солодкої та борошняної їжі. Не забувайте вести активний спосіб життя. Боротьба зі шлаками та зайвою вагою буде ефективніша, якщо час від часу голодувати, тільки в розумних рамках, і якщо немає проблем зі здоров’ям.

4. Загартовування та вдосконалення організму підвищує його опірність діям шкідливих речовин. Чим краще ви розвинете ці властивості, тим менше піддаватиметеся простудним захворюванням. Тренуйте свій механізм терморегуляції – приймайте контрастний і холодний душ, носіть легкий одяг цілий рік, але знову ж таки в розумних межах.

5. Удосконалюйте дихальну систему та відмовтеся від шкідливих звичок. Це покращить кровопостачання мозку та інших органів, а також зміцнить нервову систему. Виключіть повністю тютюн та алкоголь зі свого життя. Регулярно займайтеся дихальною гімнастикою на свіжому повітрі.

6. Необхідно вдосконалювати роботу суглобів та скелетну мускулатуру. Це дуже важливо задля життєдіяльності внутрішніх органів. Виконуйте комплекси фізичних вправ, які зміцнять м’язи живота, грудей, шиї, спини, ніг та рук. Регулярно робіть самомасаж.