ДОГЛЯД ЗА ДИТИНОЮ

Як вибрати безпечний мобіль на ліжечко для новонароджених

Як вибрати мобіль на ліжечко для новонародженого і на що звертати увагу при покупці, щоб мобіль був не тільки красивим та стильним, але в першу чергу безпечним для малюка, читайте у нашому матеріалі.

У наш час вибір мобілів просто зводить з розуму своєю різноманітністю. Ця прикраса може ідеально підходити до дизайну дитячої кімнати, заспокоювати дитину рухом та мелодією, та й просто доставляти всім більшу дозу розчулення. Але перед тим, як підвісити мобіль і почати захоплюватися, прочитайте цей матеріал, про те, як вибрати безпечний мобіль на ліжечко для новонародженого.

Ось чотири моменти, на які необхідно звернути увагу при виборі мобіля для новонародженого. Навіть якщо ви вирішили зробити мобіль на ліжечко своїми руками, перевірте його на відповідність описаним пунктам безпеки, щоб переконатися, що ваш виріб не травмує малюка.
Коли вирішуєте, який автомобіль вибрати, в першу чергу зверніть увагу на його кріплення. Мобіль, що впав, може стати смертельною небезпекою для дитини в буквальному сенсі. Через нього дитину може затиснути, защемити і задушити — страшна властивість, здавалося б, неймовірно милої дитячої дрібниці.

Для того, щоб захистити свою дитину, переконайтеся, що ви встановили мобіль відповідно до інструкцій. Періодично перевіряйте гвинти або кріпильний елемент для забезпечення безпеки та правильної позиції.

Ті мобілі, які продаються в спеціалізованих дитячих магазинах, здебільшого виготовлені, дотримуючись усіх стандартів. Чого не можна сказати про антикварні вироби або автомобілі, зроблені своїми руками. Щоб уникнути заплутування малюка, виміряйте довжину підвісок. Їхня довжина не повинна перевищувати 18 см, інакше вона стає небезпечною для дитини.

Купуйте фірмові вироби, виробники яких несуть відповідальність за якість та повідомляють про необхідність усунення недоліків
Звичайно, практично всі нові моделі виконані, виходячи зі встановлених стандартів, але повної гарантії якості дати неможливо. Тому слідкуйте за інформацією на сайті, реєструйте продукцію в особистому кабінеті, щоб знати про можливі несправності, знайдені розробниками, та відгуки товару на фабрику для усунення недоліків. Якщо ви вибрали мобіль, зроблений індивідуально для вас, ознайомтеся з відгуками про майстра, дізнайтеся у нього, чи він знайомий з нормами безпеки, які матеріали він використовує.

Якщо дитина може легко вхопитися за підвіску, настав час опускати матрац. Ви будете здивовані, наскільки сильною може бути хватка дитини – якщо вона має на меті зірвати мобіль, вона це зробить. Тому дуже важливо підвішувати мобіль на такій висоті, яка не дозволить дитині потягнути чи схопитися за підвіску мобіля.

Крім того, як тільки дитина почне сидіти, мобіль необхідно буде зовсім прибрати. Рекомендуємо почитати матеріал про дитячу безпеку та про борти для ліжечок, щоб знати, що ще доведеться змінити в будинку, щоб уникнути нещасного випадку.